Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθόπιτα στριφτή, γλυκιά

18/11/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές τηγανητές και ξιδάτες με δεντρολίβανο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
16 φύλλα κρούστα
1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα
1 και ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για άλειμμα των φύλλων κρούστας
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλα(12-16 κομμάτια)

 Εκτέλεση:

Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζετε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν για να μπορέσετε να τα καθαρίσετε. Κόβετε την ψίχα σε κύβους και την βράζετε και πάλι σε καθαρό νερό μέχρι να γίνει πολύ μαλακή. Την σουρώνετε και αφήνετε να στραγγίσει πολύ καλά (από την προηγούμενη ημέρα). Αναμιγνύετε την κολοκύθα με το μισό λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, να αναμειχθούν καλά. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί. Στον πάγκο εργασίας σας στρώνετε 4 φύλλα κρούστας και με πινέλο τα αλείφετε ένα – ένα χωριστά με λάδι. Ρίχνετε το ¼ της γέμισης στην μεγάλη πλευρά κάθε τετράδας φύλλων και τα στρίβετε σε ρολό. Βάζετε το πρώτο ρολό στην άκρη του ταψιού. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση και κάθε φορά ενώνετε το ένα ρολό με το άλλο για να σχηματίσετε ένα σαλίγκαρο. Περιχύνετε την πίτα με το υπόλοιπο λάδι και την ραντίζετε με λίγο νερό. Χαράζετε απαλά σε κομμάτια πριν το ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης

 

Previous Post

Κέικ με σιμιγδάλι νηστίσιμο

Next Post

Κέικ Πορτοκαλιού

Next Post
Σουπιές τηγανητές και ξιδάτες με δεντρολίβανο

Κέικ Πορτοκαλιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ