Πορτοκάλι με τη σοκολάτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα

400 γρ. ζάχαρη

250ml νερό

200 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

1 Φρόντισε τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα. Πλύνε καλά και κόψε σε φέτες 1 εκατοστού

2 Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη πρόσθεσε το πορτοκάλι, σκεπάζοντας τον πάτο της κατσαρόλας

3 Χαμήλωσε πολύ τη φωτιά και άφησε τα πορτοκαλάκια σου να γλασαριστούν για 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάλε σε πιατέλα και άφησε να στραγγίξουν

4 Όσο κρυώνουν και στραγγίζουν τα πορτοκάλια ετοίμασε τη σοκολάτα. Λιώσε σε μπεν μαρί ανακτεύοντας ανά διαστήμα, να λιώσει τελείως. Πρόσθεσε και το βούτυρο

5 Βούτα μία, μία τις φέτες το πορτοκάλι μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και άφησε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα

6 Αφού σφίξει ξανά η σοκολάτα μπορείς να σερβίρεις

Πηγή: tlife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο