Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ. λάδι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. καρύδια
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. νερό
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
ξύσμα λεμονιού
3 κουτ. γλ. μπέικιν
1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Για την επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. μαργαρίνη
Πώς το κάνουμε:
Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς
Ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.
Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, τα καρύδια, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώστε ένα ταψί (Νο 32 περίπου), ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφήστε να κρυώσει.
Φτιάξτε το σιρόπι:
Βράστε νερό με ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας για 5-7 λεπτά και περιχύστε την καρυδόπιτα με το καυτό σιρόπι.
Σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και στρώστε το γλάσο πάνω στην καρυδόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή να βάλετε περισσότερο γλάσσο εάν σας αρέσει πιο σοκολατένια.
Όπως και να’χει είναι πολύ ωραία συνταγή!
Πηγή: panagiamegalohari.gr