Δήμος Φαιστού: Πρώτο αίτημα στη λίστα η κατασκευή του νέου κτηρίου για το Κέντρο Υγείας Μοιρών

3 λεπτά ανάγνωσης

«Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Φασομυτάκη, πραγματοποίησαν σημαντικές συναντήσεις στη Βουλή με Υπουργούς, μετά και την πολύτιμη συνδρομή του Βουλευτή Ηρακλείου ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού.

Πρώτο θέμα του ταξιδιού ήταν η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες!

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Οι επαφές αυτές, είχαν ως στόχο την προώθηση καίριων ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο, εστιάζοντας στη διασφάλιση νέων χρηματοδοτήσεων, την επιτάχυνση έργων υποδομής και την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο των επαφών, ιδιαίτερη σημασία είχε η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου τέθηκε εκ νέου επί τάπητος η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα, επικοινωνώντας με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη για το έργο, ενώ δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.

Εξίσου μεγάλης σημασίας ήταν και η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, όπου συζητήθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης για την άμεση αποκατάσταση φθαρμένων οδοστρωμάτων εντός του αστικού ιστού, λόγω πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Υπουργός έδειξε θετική στάση και διαβεβαίωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί μόλις υποβληθεί από τον Δήμο. Επιπλέον, και στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκε το ζήτημα των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται για την εξέταση του αιτήματος για διάθεση κονδυλίων για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Ένα ακόμη κρίσιμο θέμα που απασχόλησε τις επαφές του Δημάρχου, ήταν η χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση των καλωδίων που προβλέπεται γίνει στις Μοίρες με την αναβάθμιση του δημοτικού χώρου μέσω των πεζοδρομήσεων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τέτοια έργα, ενώ στη συζήτηση τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη, σχετικά με την  προώθηση ενεργειακών αναβαθμίσεων σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών αποτέλεσε κεντρικό θέμα στη συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης των υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών, μέσω τεχνολογικών εφαρμογών, με τον κ. Παπαστεργίου να δηλώνει πως το Υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις για την ενίσχυση της ψηφιακής μετάβασης του Δήμου μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και τεχνικής υποστήριξης.

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο κ. Γιάννης Φασομυτάκης, στο περιθώριο των συναντήσεων, επικοινώνησαν με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, όπου τον συνεχάρησαν για την εκλογή του, εκφράζοντας την εκτίμησή τους για το έργο και την συνεισφορά του».

Μοιραστείτε το άρθρο

Σουβλάκι κοτόπουλο

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

200 γρ. άλμη

πίτες για σουβλάκια

λαχανικά της αρεσκείας μας (ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα κομμένη , μαρούλι κομμένο)

ελαιόλαδο

Για την άλμη

550 ml νερό

1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση

3 φύλλα δάφνης

½  μάτσο μαϊντανό

½  κ.σ. ξερό θυμάρι ή ½ μάτσο φρέσκο

1 κ.σ. μέλι

35 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό

2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες

1 κ.σ. κόκκοι πιπέρι μαύρο

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)

1 κ.σ. χυμό από λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στην άλμη!!!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι.

Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.

Μόλις περάσει η 1 ώρα, σουρώνουμε σε ένα μπολ. Πρέπει να είναι κρύα τελείως.

Κόβουμε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τα βάζουμε μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε από 1/2 ώρα μέχρι 1 ώρα.

Σουρώνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πρέπει να στραγγίξουμε ότι υλικό υπάρχει στο κοτόπουλο.

Παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.

Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
 Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.

Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.

Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ψηθούν.

Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι.

Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.

Tip

Προσέξτε μην τα παραφήσετε στην άλμη και σας βγουν πολύ αλμυρά!

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σουβλάκι κοτόπουλο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε
Για τα σουβλάκια:

2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

1 ανανά, κομμένο σε κύβους των 4 εκατοστών

2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους των 4 εκατοστών

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

12 παχιές φέτες μπέικον Λίγο λάδι

6 ξυλάκια, για να περάσετε τα σουβλάκια

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλ. χυμό ανανά

1 1.2 κ. σ. καλαμποκάλευρο

½ φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ. σ. σος σόγιας

½ κ. γλ. αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε
1. Για να φτιάξετε τη Χαβανέζικη σος, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριου μεγέθους κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. «Κατεβάστε» το σκεύος απ’ τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να ετοιμαστούν τα καλαμάκια.
2. Κόψτε το κοτόπουλο, τον ανανά, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ισομεγέθη κυβάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια, βουτήξτε τα στο νερό για τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν τη χρήση ή συμβουλευτείτε τις οδηγίες στη συσκευασία για να μην καούν στο ψήσιμο.
3. Σε ένα καλαμάκι, περάστε πρώτα μία φέτα μπέικον, έπειτα ένα κομματάκι κοτόπουλο, ένα ανανά και, τέλος, μία «λωρίδα» πιπεριάς και μία κρεμμυδιού.
4. Το ζητούμενο σ’ αυτή τη συνταγή, είναι να τυλιχτεί κάθε σχεδόν κομμάτι στο καλαμάκι από το μπέικον. Επομένως, περάστε το πρώτο στο καλαμάκι χωρίς να το τυλίξετε σε ρολό και, στη συνέχεια σχηματίστε λαχταριστά «κυματάκια» τυλίγοντας τη φέτα μπέικον γύρω απ’ το κοτόπουλο, τον ανανά και τα λαχανικά. Για κάθε ξυλάκι, θα χρειαστούν δύο φέτες μπέικον.
5. Πριν βάλετε τα καλαμάκια στη φωτιά, λαδώστε κάθε πλευρά τους με ελαιόλαδο.
6. Αν τα ψήσετε στη σχάρα (είτε με κάρβουνα, είτε με γκάζι, είτε ηλεκτρική) τότε δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε χρησιμοποιώντας το γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τα γυρίζετε τακτικά.
7. Βουτήξτε το κοτομπέικον στην γλυκιά, εξωτική σος και -δεν υπάρχουν περαιτέρω συμβουλές- απολαύστε.
Πηγή: Mama365

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σουβλάκι κοτόπουλο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε
Για τα σουβλάκια:

2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

1 ανανά, κομμένο σε κύβους των 4 εκατοστών

2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους των 4 εκατοστών

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

12 παχιές φέτες μπέικονΛίγο λάδι

6 ξυλάκια, για να περάσετε τα σουβλάκα

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλ. χυμό ανανά

1 1.2 κ. σ. καλαμποκάλευρο

½ φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ. σ. σος σόγιας

½ κ. γλ. αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε
1. Για να φτιάξετε τη Χαβανέζικη σος, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριου μεγέθους κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. «Κατεβάστε» το σκεύος απ’ τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να ετοιμαστούν τα καλαμάκια.
2. Κόψτε το κοτόπουλο, τον ανανά, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ισομεγέθη κυβάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια, βουτήξτε τα στο νερό για τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν τη χρήση ή συμβουλευτείτε τις οδηγίες στη συσκευασία για να μην καούν στο ψήσιμο.
3. Σε ένα καλαμάκι, περάστε πρώτα μία φέτα μπέικον, έπειτα ένα κομματάκι κοτόπουλο, ένα ανανά και, τέλος, μία «λωρίδα» πιπεριάς και μία κρεμμυδιού.
4. Το ζητούμενο σ’ αυτή τη συνταγή, είναι να τυλιχτεί κάθε σχεδόν κομμάτι στο καλαμάκι από το μπέικον. Επομένως, περάστε το πρώτο στο καλαμάκι χωρίς να το τυλίξετε σε ρολό και, στη συνέχεια σχηματίστε λαχταριστά «κυματάκια» τυλίγοντας τη φέτα μπέικον γύρω απ’ το κοτόπουλο, τον ανανά και τα λαχανικά. Για κάθε ξυλάκι, θα χρειαστούν δύο φέτες μπέικον.
5. Πριν βάλετε τα καλαμάκια στη φωτιά, λαδώστε κάθε πλευρά τους με ελαιόλαδο.
6. Αν τα ψήσετε στη σχάρα (είτε με κάρβουνα, είτε με γκάζι, είτε ηλεκτρική) τότε δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε χρησιμοποιώντας το γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τα γυρίζετε τακτικά.
7. Βουτήξτε το κοτομπέικον στην γλυκιά, εξωτική σος και -δεν υπάρχουν περαιτέρω συμβουλες- απολαύστε.
Πηγή: Mama365

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο