Κουνουπίδι γιαχνί

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

1.200 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια

270 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους

2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

1 στικ κανέλας

1 στικ σέλερι, κομμένο σε ροδέλες

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 lt ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κουνουπίδι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.

2 Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

3 Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, ανακατεύουμε ξανά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

4 Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

5 Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, το στικ κανέλας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

6 Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το κουνουπίδι γιαχνί ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Μοιραστείτε το άρθρο