Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χορτοπιτάκια ή Πιταράκια

07/11/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σφακιανό γιαχνί (Αρνί ή κατσίκι τσιγαριστό)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για τη ζύμη:

1 ποτήρι του νερού (250 ml) νερό χλιαρό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, περίπου 1 κιλό)

Υλικά για τη γέμιση

2 κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μάραθο

1,5 κιλό άγρια χόρτα της αρεσκείας μας (σπανάκι, καυκαλήθρες, λάπαθα κτλ)

Αλάτι & Πιπέρι

Ελαιόλαδο και νερό

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση. Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε μαζί με τα αρωματικά σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό (2-3 κ.σ. σούπας) για να μαγειρευτούν ελαφρώς. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά, μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν τελείως.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχτι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Αν πρόκειται να την ανοίξουμε σε μηχανή ζυμαρικών, την κάνουμε λίγο πιο σκληρή προσθέτοντας αλεύρι.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε με λεπτό πλάστη σε δύο λεπτά φύλλα.
  4. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο, ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση. Διπλώνουμε είτε σε σχήμα φάκελου, διπλώνοντας όλες τις άκρες στο κέντρο.
  5. Βάζουμε σε ένα τηγάνι, 2 δάχτυλα ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά, τηγανίζουμε τα πιταράκια. Τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.

Πηγή: madameginger.com

Previous Post

Μπριτζόλες με μανιτάρια και χοντρό πιπέρι

Next Post

Τσιγαριαστό (σφακιανό)

Next Post
Σφακιανό γιαχνί (Αρνί ή κατσίκι τσιγαριστό)

Τσιγαριαστό (σφακιανό)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ