Υλικά
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα πολύ ποιοτική, για γλυκά
- 6 κρόκους αυγού
- 5 ασπράδια
- 65 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 65 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- Προαιρετικά, λίγα χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
- Σπάστε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη άχνη
- Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε δυναμικά για 3 λεπτά
- Λυώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι
- Χτυπήστε τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη προς το τέλος
- Βάλτε τα ασπράδια στην αμυγδαλόψιχα και προσθέστε και την λυωμένη σοκολάτα
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, απαλά
- Ρίξτε το υλικό σε μικρά φορμάκια που έχετε βουτυρώσει προηγουμένως
- Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 λεπτά
- Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα
- Σερβίρονται με μια μαρμελάδα ή σκέτα με ένα τσάι ή καφέ
Είναι πιο όμορφα να ρίξετε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.
Πηγή: iefimerida.gr