Κλασική μπουγάτσα με κρέμα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

500 γρ. φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

ζάχαρη άχνη

κανέλλα

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

3 αυγά

6 φλυτζάνια γάλα ζεστό

φλούδα λεμονιού ξυσμένη

Εκτέλεση:

Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα:

Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού.

Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:

Αλείφετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο .

Στρώνετε τα μισά φύλλα της μπουγάτσας σας σε βουτυρωμένο ταψί.

Ρίχνετε την κρέμα και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα της μπουγάτσας.

Μυστικό: Χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο…

Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δείτε ότι η μπουγάτσα σας έχει πάρει το χρώμα που θέλετε…

Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Πηγή: supersyntages.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο