Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μουσακάς από την Εύα Παρακεντάκη

04/11/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρεβίθια με κοτόπουλο στη γάστρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τον κιμά

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο-500 γρ. κιμά χοιρινό

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. πελτέ

½κ.γ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλα

Αλάτι

Για την μπεσαμέλ

120 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1200 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό

Πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα

1 φλ. γραβιέρα

3 βιολογικούς κρόκους Αυγών Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης

Για τα λαχανικά

4 πατάτες

4 μεγάλα κολοκύθια

3 μεγάλες μελιτζάνες

1 φλ. γραβιέρα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι  και προσθέτουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς τσιγαριστεί καλά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις σκελίδες του σκόρδου, τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 40λεπτά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό,  στο τέλος η σάλτσα του κιμά θα πρέπει να μην έχει υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου  το ξυλάκι κανέλας και τα μπαχάρια και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.

Μπεσαμέλ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα. Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και χτυπάμε τους κρόκους αυγών, ρίχνουμε το τυρί και ενώνουμε. Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα την κρέμα μας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο) . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.

Λαχανικά: Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τα λαχανικά μας σε καυτό λάδι. Τα λαχανικά έχουν 1 εκατοστό πάχος και είναι κομμένα ροδέλες. Όταν τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με γραβιέρα, ρίχνουμε μία στρώση κιμά και στρώνουμε τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και ρίχνουμε άλλη μία στρώση κιμά. Στρώνουμε τα κολοκυθάκια τα πασπαλίζουμε με γραβιέρα και ρίχνουμε τον υπόλοιπο κιμά. Τέλος σκεπάζουμε  με την μπεσαμέλ . Ψήνουμε για 60-70 λεπτά περίπου , ώσπου να ψηθεί η μπεσαμέλ και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει  και σερβίρουμε.

Καλή σας Όρεξη!

Πηγή: agroktimatakritis.gr

Previous Post

Κοτοσαλάτα

Next Post

Σουπιές με άγρια χόρτα…

Next Post
Ρεβίθια με κοτόπουλο στη γάστρα

Σουπιές με άγρια χόρτα…

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ