Συστατικά:
10 μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
4 ώριμες ντομάτες
μπεσαμέλ
Οδηγίες:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση αφαιρώντας τις άκρες και μέρος από τη σάρκα.
Τις αφήνουμε για μισή ώρα με αλάτι σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και τις ντομάτες μαζί με ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει.
Προς το τέλος προσθέτουμε και την ψίχα της μελιτζάνας στο μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Τηγανίζουμε ελαφρώς και τις στραγγίζουμε από το επιπλέον λάδι.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει καλά με λάδι.
Γεμίζουμε κάθε μία με το μείγμα του κιμά.
Περιχύνουμε με μία-μιάμιση κουταλιά μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα.
Tips
Μπορείτε πάντα να μην τηγανίσετε τις μελιτζάνες και απλώς να τις ψήσετε για λίγο στο γκριλ. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπεσαμέλ με λίγο σκληρό τυρί και μία φέτα ντομάτα!
Πηγή: gourmed.gr