Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανοί λουκουμάδες

16/10/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1/2 κιλό νερό χλιαρό

25 γρ. μαγιά νωπή

1 κουτ. σούπας μέλι + μπόλικο επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουτ. σούπας ούζο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

400 γρ. αλεύρι σκληρό

1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και το 1 κουταλάκι μέλι. Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει γρομπαλάκια ο χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30 – 45 λεπτά (αναλόγως πόσο ζεστή είναι η ατμόσφαιρα).

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπορέλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια με τρυπητή κουτάλα, μέχρι οι λουκουμάδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τότε τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Η πρώτη δόση συνήθως δεν βγαίνει τόσο καλή όσο οι επόμενες. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο λουκουμάδες, μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Προτιμάμε να τους ρίχνουμε στο τηγάνι λίγους-λίγους, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.

Εναλλακτικό σερβίρισμα: Αντί για μέλι, περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μερέντα, την οποία πρώτα ζεσταίνουμε ελαφρώς για να την κάνουμε πιο υγρή.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα δύο κρέμες και σαντιγί

Next Post

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ