Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχανοντολμάδες

08/10/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κεφτεδάκια αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείτε:

Για τη γέμιση

500 γραμμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αυγών
2 λεμόνια

Τι θα κάνετε: 

Αφαιρείτε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξετε με μαχαίρι.

Στη συνέχεια, το βυθίζετε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Το βράζετε για 10-15΄ να μαλακώσει ελαφρά.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνετε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς.

Βγάζετε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρείτε τα χοντρά νεύρα.

Βάζετε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγετε τον ντολμά. Στρώνετε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού.

Τοποθετείτε επάνω τούς ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζετε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Περιχύνετε τους ντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει, προσθέτετε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

Αν έχετε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένετε με σπάγκο και τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσετε το φαγητό.

Βάζετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 40-45΄. Χτυπάτε 2 κρόκους με το χυμό 2 λεμονιών και παίρνοντας λίγο ζωμό αραιώνετε το αυγολέμονο. Περιχύνετε το φαγητό και ανακινείτε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτετε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πηγή: argiro.gr

 

Previous Post

Κεφτεδάκια αυγολέμονο

Next Post

Ραβανί παραδοσιακό

Next Post
Κεφτεδάκια αυγολέμονο

Ραβανί παραδοσιακό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ