Φιλόδοξο έργο «ένωσης» των νότιων παραλιών – Δημοπρατήθηκε το έργο για τον περιφερειακό του Πλακιά.
Με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και εθνικούς πόρους, προχωράει το έργο της ένωσης με έναν νότιο περιφερειακό οδικό άξονα των νότιων παράλιων στο δήμο Αγίου Βασιλείου.
Ο δρόμος αυτός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, θα ξεκινάει από το Φραγκοκάστελο (του δήμου Σφακίων) και θα φτάνει μέχρι την Αγία Γαλήνη, με τον επισκέπτη να διανύει συνολικά 64 χλμ αντί για 220 που είναι σήμερα για αυτή την διαδρομή!
Όπως είπε ο κ. Γ. Ταταράκης, «ήταν ένα όραμα που είχαμε από το 2005 ως δήμος Λάμπης τότε. Να ενώσουμε με ένα δρόμο τα παράλια του δήμου μας. Είχαμε εντάξει τότε αρκετά κομμάτια στα ΟΠΑΑΧ, μετά σαν δήμος Αγίου Βασιλείου επεκτείναμε το πρόγραμμα, μπήκαμε στο «Φιλόδημος» και τώρα στο «Τρίτσης» και με εθνικούς πόρους – με 550 χιλιάδες που ανακοίνωσε ο Περιφερειαχης- αυτός ο περιφερειακός άξονας θα ολοκληρωθεί
Θα ενώσει το παραλιακό μέτωπο από το Φραγκοκάστελο μέχρι την Αγία Μαρίνα στο Ροδάκινο και θα φτάσει μέχρι την Αγία Γαλήνη. Θα χρησιμοποιήσουμε κομμάτια και του υφιστάμενου δικτύου. Ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκινάει από το Φραγκοκάστελο και μέσα από 64 χιλιόμετρα θα μπορεί να φτάσει στην Αγία Γαλήνη.
Αυτή της στιγμή ο επισκέπτης πρέπει να διανύσει περίπου 220 χιλιόμετρα για να επισκεφθεί όλες αυτές τις παραλίες».
Ο κ. Ταταράκης τόνισε πως έχει ήδη συζητήσει και με το ΚΤΕΛ το οποίο είναι πρόθυμο να βάλει τρία δρομολόγια τη μέρα για να κάνει αυτό το δρομολόγιο.
Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ευχαρίστησε και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή της ΝΔ, όπως και τον Περιφερειάρχη που βοήθησαν να γίνει το όραμα πραγματικότητα, εκφράζοντας την πίστη ότι μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο θα έχει δοθεί ο άξονας στην κυκλοφορία.
Βασική μέριμνα σε όλα τα έργα του δήμου, όπως τόνισε ο κ. Ταταράκης, είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον. Έτσι και σε αυτό. «Οι δρόμοι είναι πεντάμετροι, δεν είναι τεράστιοι και το κάνουμε εκ πεποιθήσεως για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον», είπε.
Παράλληλα βέβαια, χρειάζονται και άλλα έργα υποδομής στα χωριά του δήμου. «Έχουμε ξεκινήσει τον βιολογικό στο Ροδάκινο, στην Κοξαρέ, το Μυξόρρουμα, την Αγία Περλαγία, τη Μπαλέ είναι έτοιμες οι εγκρίσεις και θα τις καταθέσουμε στο πρόγραμμα «Τρίτσης». Παράλληλα συνεχίζουμε να κάνουμε μελέτες για βιολογικούς καθαρισμούς ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά να έχουν βιολογικό, κάτι που ήταν και προεκλογική μας δέσμευση».
Ο κ. Ταταράκης επεσήμανε ακόμη πως ήδη δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 1.8000.000 ευρώ το έργο για τον περιφερειακό του Πλακιά και παράλληλα γίνεται διαπλάτυνση του δρόμου Πλακιάς –Σούδα. «Έχουμε προχωρήσει σε αγορά γης για να γίνουν πάρκινγκ στον Σελλιανό Πλακιά και σε ενάμιση χρόνο πιστεύω ότι ο Πλακιάς θα έχει αλλάξει εντελώς όψη», σημείωσε.
ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ζητούμενο για τον δήμο Αγίου Βασιλείου είναι η ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη, επανέλαβε ο κ. Ταταράκης. Για αυτό, όπως είπε, πολλές φορές έχει εκφραστεί ενάντια στην αλόγιστη επέλαση των βιομηχανικών ΑΠΕ στις βουνοκορφές του δήμου.
Επιπλέον, το θέμα του σεβασμού του περιβάλλοντος και της απόφασης για την ήπια ανάπτυξη επισημαίνεται και στους επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην περιοχή. «Υπάρχει η βούληση μεγάλων εταιρειών να επενδύσουν. Είναι ευπρόσδεκτες να βοηθήσουμε αλλα με σεβασμό στο περιβάλλον. Έχουμε μιλήσει με πολλούς, μας διαβεβαιώνουν για αυτό ότι θα συνάδει με το περιβάλλον η επένδυσή τους».
Πηγή: gootnet.gr