Σουπιές με σπαγγέτι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 600 γρ. σουπιές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί
  • 1/2 λεμόνι
  • Λάδι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Διαδικασία

  • Πλένετε τις σουπιές και τις βράζετε σε άφθονο νερό
  • Τις αφήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα
  • Στο ίδιο νερό που έβρασαν οι σουπιές, ρίχνετε αλάτι και τα μακαρόνια
  • Μέχρι να γίνουν al dente τα μακαρόνια κόβετε σε λωρίδες τις σουπιές
  • Σε ένα τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι, προσθέτετε τις σουπιές και τις αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν οι σουπιές γίνουν, τις αφαιρείτε και ρίχνετε τα δυο υλικά
  • Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνετε με το κρασί
  • Ανακατεύετε. Σουρώνετε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό τους, το οποίο ρίχνετε στο τηγάνι προσθέτετε όλα τα υλικά συν το χυμό και το ξύσμα του 1/2 λεμονιού και τα αφήνετε για 2 λεπτά να μαγειρευτούν
  • Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κρασί για την συνταγή μας πρέπει να είναι λευκό. Η προσθήκη πάπρικας, ντομάτας, όπως και ψιλοκομμένου μαϊντανού, θα προσθέσει γεύση και άρωμα. Οι σουπιές μπορούν να αντικατασταθούν και από καλαμάρια

Πηγή: pathosgiamagiriki.gr

Μοιραστείτε το άρθρο