Ραδίκια με σύγκλινο και ντομάτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα ραδίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ινουλίνη που αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του μαγνησίου στον οργανισμό. Επιπλέον, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που ωφελούν το πεπτικό σύστημα.

Υλικά

2 συσκευασίες Ελληνικά Χόρτα – Ραδίκια

400γρ. σύγκλινο, σε μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1 Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.

Βήμα 2 Ρίχνετε τα Ραδίκια στο σκεύος και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα.

Βήμα 3 Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο