Υλικά Συνταγής
500 γραμμ. καθαρισμένα κυδώνια
1 ποτήρι νερό
500 γραμμ. ζάχαρη
1 φλ. αμυγδαλόψιχα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
- Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
- Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πηγή: argiro.gr