Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

4 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)

1 ξερό κρεμμύδι

2 φλ. πλιγούρι

1 κ.σ. πελτέ

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

4 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)

2 κ.σ. μαϊντανό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο νηστίσιμο τυρί

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.

  1. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε.

  1. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι.

Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως νηστίσιμο τυρί.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο