Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Κρεμμύδι 1 μεγάλο τριμμένο
Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες τριμμένες
Ντομάτα 1 τριμμένη
Αυγά 2 (1 κρόκος για άλειμα)
Αλάτι – πιπέρι -κύμινο-ρίγανη
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος προαιρετικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
Νερό 2 ποτήρια
Νωπή μαγιά 1 κύβο
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Λιώνουμε σε 1/2 ποτήρι νερό την μαγιά και την ζάχαρη.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη).
Την αφήνουμε να φουσκώσει.
Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον έναν κρόκο αυγού,τα ζυμώνουμε πολύ καλά , πλάθουμε σε ρολό, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μόνο για 10 λεπτά.
Το βγάζουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ανοίγουμε την ζύμη μας και τοποθετούμε το ρολό μας μέσα.
Τυλίγουμε το ρολό με την ζύμη , αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ελαφρώς χτυπημένο και το ψήνουμε πάλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει , το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με κρύο τζατζίκι και φέτες ντομάτας και το απολαμβάνουμε.
Πηγή: chefoulis.gr