Υλικά
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ ή υγείας, σπασμένη σε κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 100 γρ. κορνφλέικς της αρεσκείας μας (4 κούπες)
Διαδικασία
Λιώνουμε μαζί το βούτυρο, τη σοκολάτα που επιλέξαμε και το μέλι, κατά προτίμηση στα μικροκύματα. Μπορούμε να τα λιώσουμε και σε μπεν μαρί ή ακόμα και σε ένα κατσαρολάκι, απευθείας στη φωτιά, αλλά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, να μην είναι καυτό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κορνφλέικς και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε σχολαστικά αλλά απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κορνφλέικς από τη σοκολάτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 καραμελόχαρτα για σοκολατάκια ή βάζουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μια απλωμένη λαδόκολλα. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως.
Πηγή: gastronomos.gr