Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
20 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι), καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο
200 γρ. κρητική μυζήθρα ξερή, τριμμένη
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει.
Το στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το θυμάρι, 300 ml νερό και αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί και η λιαστή ντομάτα και το τυρί που θα βάλουμε είναι κάπως αλμυρά).
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει.
Πασπαλίζουμε με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι μας μια καλή αρωματική ρετσίνα, μια δροσερή ale μπίρα, ένα απλό ροζέ από Αγιωργίτικο.
Πηγή: gastronomos.gr