Συστατικά
2 πορτοκάλια
660 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ανθόνερο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα πορτοκάλια μέσα σε μία κατσαρόλα με κρύο νέρο, τόσο ώστε να καλύπτονται.
Μόλις πάρει μία βράση τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, για να μην καούμε, και τα κόβουμε το καθένα σε οκτώ κάθετες φέτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τρεις κούπες νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 1/2 – 1 1/2 ώρα , ανάλογα με την κουζίνα, ή μέχρι να πήξει το σιρόπι και τα πορτοκάλια να γίνουν ημιδιαφανή.
Προσθέτουμε το ανθόνερο. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε αυτή τη φάση τα πορτοκάλια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για ένα μήνα σε αεροστεγές δοχείο.
Αφαιρούμε τα πορτοκάλια από το σιρόπι και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν.
Όταν είναι έτοιμα βυθίζουμε την κάθε φέτα πορτοκάλι ,το μισό της, στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και μετά σερβίρουμε.
Πηγή: http://akispetretzikis.com/