Υλικά:
· 2 κολοκύθια μεγάλα
· 1 κρεμμύδι
· 2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
· 1 κομμάτι τυρί φέτα τριμμένη
· 2 αυγά
· 2 κ.σ αλεύρι
· αλάτι, πιπέρι
· 2 – 3 φυλλαράκια βασιλικό
· 2 – 3 φυλλαράκια δυόσμο
· 1 κ.γλ. λάδι
· λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κολοκύθια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα αυγά, το τυρί, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό, τον δυόσμο,1 κ. γλ. λάδι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε όπως τους κεφτέδες. (Αν χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα, το προσθέτουμε).
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσετούλα και το αφήνουμε 20 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα πλατύ τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό λάδι και αφήνουμε να κάψει.
Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σαν κεφτεδάκια και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή: giorgos1953.blogspot.gr