Υλικά συνταγής
3 μπανάνες
5-6 κ.σ. κακάο
100 γρ. γάλα καρύδας
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετείτε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Μόλις παγώσουν τις τοποθετείτε στο μπλέντερ, προσθέτετε το κακάο και το γάλα καρύδας και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρετε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 1 – 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει αλλά όχι για περισσότερη ώρα. [*]
[*] Το παγωτό πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, αφού δηλαδή παραμείνει στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, ίσα-ίσα να σφίξει. Εάν το αφήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σκληραίνει υπερβολικά πολύ.
Προαιρετικά, λιώνετε λίγη σοκολάτα κουβερτούρας σε μπεν μαρί και το περιχύνετε.
Πηγή: mytastegr.com