Ρολάκια λάχανο με νηστίσιμη γέμιση

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 φλιτζάνι ξερό αρακά

1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο

8 μεγάλα φύλλα λάχανο

2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος μαγειρέματος

1 Ανακάτεψε τον ξερό αρακά, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

2 Άφησε όλα τα υλικά σου να πάρουν μια βράση πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη γέμισή σου για 10 ακόμη λεπτά (μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς)

3 Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 180 οC

4 Ζεμάτισε τα φύλλα λάχανου σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά. Ιδανικά αντί να τα βουτήξεις στο καυτό νερό, μπορείς να τα βάλεις στον ατμό νερού που βράζει (ή ειδικού σκεύους) να μαλακώσουν

5 Γέμισε κάθε φύλλο με 3 κ.σ από τη γέμιση με τον ξερό αρακά και τύλιξέ το σε ρολάκια, όπως με τους λαχανοντολμάδες

6 Βάλε τα ρολάκια σου σε ένα πυρέξ, περίχυσε με το νερό και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

Πηγή: tlife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο