Έτοιμα για τρύγο τ΄ αμπέλια στον Κομμό…
Η παραλία του Κομμού είναι γνωστή δε όλους…
Γνωστές είναι και οι αρχαιότητες που υπάρχουν στην περιοχή!
Ίσως δεν είναι γνωστά τα αμπέλια του Κομμού. Τα αμπέλια που είναι φυτεμένα στην άμμο και που τα σταφύλια τους είναι ήδη έτοιμα.
– Η άμμος τα ωριμάζει γρήγορα λένε οι κάτοικοι, που συνήθως αρχές Αυγούστους έχουν ολοκληρώσει τον τρύγο.
Παλιότερα η περιοχή έβγαζε αρκετό κρασί και καλό κρασί! Οι ποικιλίες λιάτικο και κοτσιφάλι κυριαρχούσαν. Και ήταν πολύ γνωστό στη Μεσαρά και όχι μόνο, το Πιτσιδιανό κρασί, καθώς οι περιουσίες στην περιοχή του Κομμού ανήκουν στους κατοίκους των Πιτσιδίων.
Τη δεκαετία του 80 και του 90 τα αμπέλια είχαν εγκαταλειφτεί. Από εκεί και πέρα όμως έγιναν αναμπελώσεις και σήμερα η περιοχή πρασινίζει από τα αμπέλια. Σουλνατί, ρωμαίικο και άλλες ποικιλίες μαζί με τις παλιές έχουν φυτευτεί!
Να σημειώσουμε ότι δύο περιοχές της Γαλλίας, παραθαλάσσιες αμφότερες, μοιράζονται το όνομα «κρασί της άμμου» ή «κρασί των άμμων». Και όπως σημειώνουν οι Γάλλοι η άμμος της Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει φιλόξενο τόπο για αμπελώνες και να παράγει εκλεκτά κρασιά.