Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 μερίδες)
¼ φλιτζάνι ζάχαρη ή μέλι
½ κουταλιά της σούπας κανέλα ή κάρδαμο
3-4 φλιτζάνια φρέσκα φρούτα, κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου. (Τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, ο ανανάς, τα μάνγκο, οι φράουλες και οι μπανάνες είναι οι καλύτερες επιλογές)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής
¼ φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
Τι θα κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, προσθέστε τα φρούτα, τη βανίλια και τον χυμό πορτοκάλι.
Έπειτα, τοποθετήστε τα κομμάτια των φρούτων σε ένα ταψί, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και ρίξτε από πάνω τον χυμό. Μπορείτε να τα κόψετε στη μέση, σε σχήμα μισοφέγγαρου ή ακόμα και σε κυβάκια. Στο τέλος, πασπαλίστε με το μείγμα από τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Αφήστε τα φρούτα να ψηθούν για 20 λεπτά -θα το καταλάβετε όταν το πιρούνι «τρυπάει» εύκολα τη σάρκα τους.
Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό!
Πηγή: cookingchanneltv.com – Φωτογραφίες: iheartnaptime.net και foodandgoodco.com