Υλικά για 4 άτομα :
σκιουφικτά ζυμαρικά 550 γρ.
καπνιστό χοιρινό κομμένο σε ζάρια 250γρ.
κρεμμύδι 60γρ.
τριμμένη γραβιέρα 120 γρ
1 σκελίδα σκόρδο
ζωμός λαχανικών 380ml
ντοματιά 240γρ.
σάλτσα ντομάτας 350γρ.
ελαιόλαδο 60γρ.
λευκό κρασί 180ml
άνηθο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια το καπνιστό χοιρινό το κρεμμύδι και το σκόρδο, όταν μαλακώσουν βάζουμε τα τομαρένια και σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό με τη σάλτσα ντομάτας και το αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά βρασμένα και τα αφήνουμε να γλασάρουν. Τέλος βάζουμε την γραβιέρα με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο
Τη συνταγή έστειλε στο “e-mesara.gr” ο κ. Γιώργος Ψαρουδάκης που είναι από το Καστέλλι της Μεσαράς και ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες ως Executive Chef.
Τον ευχαριστούμε!