Υλικά
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.
700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 μάτσο γλιστρίδα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
10 ελιές, κατά προτίμηση θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
5 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
80 γρ. παξιμαδάκια κριθαρένια, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
60 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία Κοτόπουλο:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να γίνει.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Σαλάτα:
Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr