Υλικά
6-8 μερίδες
6-8 πιπεριές κέρατο (κόκκινες ή πράσινες)
250 γρ τυρί φέτα
2-3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό (μπορείτε και να το παραβλέψετε)
αλάτι – πιπέρι (κατά βούληση)
3-6 κτσ ελαιόλαδο
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε κατά μήκος μια στενή λωρίδα από την σάρκα τους, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε τα σπόρια και να γεμίσουμε σε λίγο της πιπεριές. Το κομμάτι πιπεριάς που αφαιρέσαμε ΔΕΝ το πετάμε. Τα φυλάμε για την γέμιση
Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις περιχύνουμε με τις 3 από τις 6 κτσ ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Σε ένα βαθύ μπολ, ψιλοκόβουμε τις λωρίδες από τις πιπεριές που κόψαμε προηγουμένως, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη φέτα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή αν είναι αλμυρή φέτα ίσως δεν χρειασθεί) και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι
Γεμίζουμε καλά τις πιπεριές προσεκτικά με ένα κουτάλι. Εάν σας περισσέψει γέμιση, συμπληρώστε τα κενά του ταψιού περιμετρικά και ενδιάμεσα από τις πιπεριές
Ψήνουμε για 30′ στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ενδέχεται η σάρκα από τις πιπεριές να “κρατάει” λίγο. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν έτσι. Εσείς εάν θέλετε μπορείτε να τις ψήσετε λίγο ακόμα έτσι ώστε να μαλακώσει εντελώς η σάρκα τους. Καλή σας απόλαυση.
Πηγή: cookpad.com