Υλικά
20 κολοκυθοανθοί
2 ώριμες ντομάτες
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμυδάκι
1 λεμόνι
Βάρσαμο (Δυόσμο)
Μαϊντανό
Άνηθο
200 γρ ρύζι
100 γρ χόντρο
2 ποτηράκια της ρακής ελαιόλαδο
(και 3 αν θέλετε)
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Ψιλοκόβω πρασινάδα και κρεμμυδάκι
Τρίβω το κολοκυθάκι στον ψιλό τρίφτη και τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη
Ρίχνω ένα ποτηράκι λάδι, το ρύζι κ το χόντρο και ανακατεύω καλά
Γεμίζω τους ανθούς μέχρι την μέση τους προσεκτικά γιατί σχίζονται εύκολα
Χτίζω τους άνθους κοντά τον έναν με τον άλλον να μην ανοίξουν
(Αν έχω μεγαλύτερη ποσότητα συνεχίζω με στρώσεις στο τσικάλι)
προσθέτω 1 ποτηράκι λάδι και χλιαρό νερό να σκεπαστούν
Σκεπάζω με ένα πιάτο να μην ανοίξουν
Βράζω περίπου 15 λεπτά
Στύβω το χυμό ενός λεμονιού
Πηγή: creteoftastes.com