Τι θα χρειαστείτε
3 μπανάνες
2 αχλάδια
3 μήλα
φράουλες όσες θέλουμε
2 ακτινίδια
1 κουτί κομπόστα ανανά
μισή κουταλιά ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας οποιουδήποτε λικέρ
1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 φακελάκια garni ζαχαροπλαστικής
λίγο τριμμένο καρύδι
Τι θα κάνετε:
Φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη σκεπάζετε και τη βάζετε 10 λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα τη βάζετε στη συντήρηση μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τα φρούτα. Κόβετε τις μπανάνες, τα αχλάδια και τα μήλα σε μικρούς κύβους (αφού πρώτα τα έχετε ξεφλουδίσει). Τα ρίχνετε σε μία λεκάνη με νερό και προσθέτετε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τις φράουλες, τα ακτινίδια και τον ανανά σε κομματάκια. Προσοχή: δεν πετάτε το ζωμό της κομπόστας. Στραγγίζετε τις μπανάνες, τα αχλάδια και τα μήλα και ανακατεύετε όλα τα φρούτα σε ένα οβάλ, σχετικά βαθύ πυρέξ. Στο κουτί που ήταν η κομπόστα και έχει παραμείνει ο ζωμός, προσθέτετε το λικέρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Περιχύνετε τα φρούτα με το ζωμό που ετοιμάσατε. Στρώνετε πάνω από τα φρούτα τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι
Πηγή: sintagespareas.gr