Τι θα χρειαστείτε
2 παξιμάδια κρίθινα (κριθαρένια)
1 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 αγγούρι κομμένο σε καρέ (με τη φλούδα)
2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες (ή ολόκληρες)
1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Τι θα κάνετε:
Σπάτε τα παξιμάδια σε μπουκιές. Σε μπολ βάζετε το κρεμμύδι (φέτες λεπτές). Περιχύνετε με το ξίδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο και αλατίζετε. Τα ανακατεύετε πολύ καλά να μαραθεί το κρεμμύδι. Κόβετε κατά μήκος το αγγούρι (με την φλούδα) και αφαιρείτε τους σπόρους. Το κόβετε σε καρέ. Το βάζετε σε σαλατιέρα. Κόβετε τις ντομάτες σε καρέ, τις προσθέτετε στη σαλατιέρα και στη συνέχεια προσθέτετε τα παξιμάδια, τις ελιές, το βασιλικό και τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, καθώς και όλα τα υγρά τους. Ανακατεύετε πολύ καλά. Παγώνετε τη σαλάτα για 15΄.
Πηγή: argiro.gr