Υλικά
1½ φλιτζάνι (375 γρ.) μασκαρπόνε
2/3 φλιτζανιού (160 ml) κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
18 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι (250 ml) κρασί γλυκό
500 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
Για τη σαντιγί
* 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
* 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να σχηματίζουν κορυφές. Στρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ (7×32 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί, βουτάμε 6 σαβαγιάρ στο κρασί και τα τοποθετούμε στη βάση της. Σκεπάζουμε με φράουλες και στη συνέχεια με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με σαβαγιάρ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί. Τη μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί.
Tips: Αντί για μασκαρπόνε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα. Επίσης, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση, αντικαθιστούμε τις φράουλες με βατόμουρα, μούρα ή άλλα φρούτα του δάσους στην εποχή τους.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τον κορμό σε πιατέλα στο ψυγείο χωρίς τη σαντιγί. Γαρνίρουμε την ώρα του σερβιρίσματος.
Πηγή: womenonly.gr