Υλικά:
6 μπανάνες σχετικά ώριμες
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό (5-10%)
1/2 κ.γ. κανέλα
1-2 κ.σ. μέλι
50γρ. σταφίδες
3 κ.σ. ρούμι μαύρο
50γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή τρούφα
50γρ. φουντούκια
4 κ.σ. σως καραμέλας
Εκτέλεση:
Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το γλυκό, βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το ρούμι για να μαλακώσουν. Όταν έχουν μαλακώσει, σε ένα μούλτι ρίχνετε τις 4 μπανάνες, το γιαούρτι, την κανέλα, το μέλι και τις σταφίδες με το ρούμι και τα χτυπάτε. Θα έχετε μια ρευστή κρέμα, την οποία θα βάλετε σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
Όταν θέλουμε να σερβίρετε, βγάζετε το τάπερ από την κατάψυξη, το αφήνετε λίγο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Τρίβετε ε ελάχιστα τα φουντούκια, κόβετε σε φέτες τις υπόλοιπες μπανάνες και ετοιμάζετε τα ποτήρια.
Σε κάθε ποτήρι ρίχνετε λίγες φέτες μπανάνας, τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα, μια κουταλιά «παγωτό», σως καραμέλας, φουντούκια και συνεχίζετε έτσι με στρώσεις. Καταναλώνεται αμέσως.
Πηγή: santie-athina.blogspot.gr