Μεγάλωσε γενιές και γενιές. Με ότι είχε ο μπαξές, σταφιδοελιές και αυγά απ το κοτέτσι! Μπόλικο παρθένο ελαιόλαδο, και έτοιμο! Χορταστικό, υγιεινό και, οικονομικό φαγητό στις πολλές δύσκολες εποχές που έζησε τούτο το νησί! Δροσιστικό, ότι πρέπει για το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο να συντροφεύει το καθημερινό σας τραπέζι.
Υλικά
2 βραστές πατάτες
2 βραστά αυγά
2 Ντομάτες
1 αγγουράκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μαρούλι
1 πιπεριά
γλυστρίδα
στύφνο
άνηθο
μερικές σταφιδοελιές
ελαιόλαδο
αλάτι
Προετοιμασία
Κόβουμε τις τρυφερές κορφές του στύφνου στην κάτω μεριά του πιάτου και ρίχνουμε λάδι να «ζουμοπιούν».
Κόβουμε σταδιακά τα λαχανικά μας αλατίζοντας ελαφριά και ραντίζοντας λάδι.
Χαράζουμε με το πιρούνι το αγγουράκι μας για να “ζουμοπιεί” επίσης λάδι.
Τεμαχίζουμε με το πιρούνι την πατάτα μας δημιουργώντας εσοχές στην ψίχα της για να “ζουμοπιεί” και αυτή λάδι.
Κόβουμε τα αυγά μας.
Τοποθετούμε τις σταφιδοελιές.
Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο
Πηγή – βίντεο creteoftastes.com