Υλικά:
Γάλα φρέσκο 1000 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 180 γρ.
Αυγά ολόκληρα 3 τεμ.
Κρόκοι αυγού 3 τεμ.
Πηκτικό παγωτού 4 γρ.
Βανίλια στικ φρέσκια 1 τεμ.
Τρεμολίνη 2 γρ.
Λικέρ κουαντρώ 40 γρ.
Κρέμα γάλακτος 180 γρ.
Γλυκό τριαντάφυλλο
Φύλλα τριαντάφυλλου 150 γρ.
Νερό 90 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 270 γρ.
Γλυκόζη 60 γρ.
Άρωμα τριαντάφυλλου 2 σταγόνες
Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τη βανίλια, το πηκτικό και την τρεμολίνη στους 90 βαθμούς.
Κατόπιν κρυώνουμε το μείγμα στους 18ο C.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να το πήξουμε.
Την ώρα που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή ρίχνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε σταδιακά, για να πάρει εμφάνιση και χρώμα.
*Για την εκτέλεση του γλυκού τριαντάφυλλο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Πηγή: freshbakery.gr