Συστατικά:
1 κουνέλι (περίπου 1.200 γρ.)
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιές σούπας κύμινο
1 γρ. σαφράν
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
2 δαφνόφυλλα
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά σούπας ξερό
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος βαθύ με τα μπαχαρικά, το θυμάρι, το κρασί και το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6-8 ώρες για να μαριναριστεί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο.
Όταν μαλακώσουν, στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε έχοντας δυνατή φωτιά, για να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα υγρά της μαρινάδας, ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει τουλάχιστον μία ώρα, και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Πηγή: gourmed.gr