ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κατσικάκι κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
2 κουταλιές λευκό κρασί
1 κιλό σταµναγκάθι
7 κουταλιές ελαιόλαδο
χυµός 2 λεµονιών
2 κουταλιές λευκό κρασί
αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά το σταµναγκάθι.
Το βουτάµε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, για να φύγει η πικράδα του.
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε το κρέας σε µέτρια φωτιά για 4 λεπτά.
Σβήνουµε µε το κρασί, αλατίζουµε, προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά, περίπου.
Ρίχνουµε το σταµναγκάθι, ανακατεύουµε και σκεπάζουµε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά.
Προσθέτουµε το λεµόνι, ανακατεύουµε και αφήνουµε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά ακόµα.
Το σερβίρουµε ζεστό µαζί µε την πλούσια σάλτσα του.
Πηγή: incrediblecrete.gr