Υλικά:
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. γάλα
130 γρ. μέλι
2 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά
3 κρόκοι αυγών
λίγη τριμμένη λεβάντα
Για τη σος μελιού:
200 γρ. μέλι
75 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Για της σος μελιού: Βράζετε το μέλι με το νερό για 3 λεπτά (μετράτε από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα). Αφήνετε τη σος να κρυώσει.
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη λεβάντα. Λίγο πριν βράσει το μείγμα, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους με τα αυγά και προσθέτετε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας, το σουρωμένο, αρωματισμένο μείγμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170oC.
Γεμίζετε 8 ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζετε σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνετε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει τα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
Ψήνετε για 30-40 λεπτά. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε τις κρέμες να κρυώσουν και τις σερβίρετε με τη σος μελιού.
Συνταγή: www.melisseus.gr