ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
700γρ. ζάχαρη
6 ασπράδια αυγών
ξύσμα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το λεμόνι ώσπου να γίνει μαρέγκα.
Ρίχνω τη μαρέγκα στο ασπράδι μέχρι ν’ αρχίσει να γίνεται ένα μείγμα και παίρνω το κορνέ της ζαχαροπλαστικής, το γεμίζω με το μείγμα που έφτιαξα και σε μια λαδόκολλα σχηματίζω τα κομμάτια των αμυγδαλωτών που θέλω.
Αν επιθυμώ, βάζω ολόκληρο αμύγδαλο από πάνω από το κάθε αμυγδαλωτό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
Πηγή: trome.gr