Συστατικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 μήλα πράσινα
λίγο βούτυρο
καστανή ή μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
κανέλα για πασπάλισμα
Για το βράσιμο των μήλων
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση κάθετα και έπειτα σε κάθετες φέτες 3 χιλιοστών.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
Τα βράζουμε για 3 λεπτά σε 500 γρ. νερό με 3 κουταλιές ζάχαρη για να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας με τη βοήθεια ενός πλάστη και χωρίζουμε τη μεγάλη πλευρά σε 8 μέρη και κόβουμε σε 8 λωρίδες, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Απλώνουμε τα μήλα οριζόντια ώστε η μια άκρη να ακουμπάει την άλλη και τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω.
Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει πριν και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κρύο σιρόπι.
Πηγή: akispetretzikis.com