Υλικά:
1 συκωταριά
Πιπέρι, αλάτι
2 λεμόνια
1 ποτήρι κρασί μαύρο η κονιάκ
5 πλεξίδες εντεράκια
Μπόλιες
2 κ.σ. βούτυρο
Λεμόνι
Κόλιανδρο, λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένετε τα εντεράκια καλά. Τα γυρνάτε με ένα ξυλαράκι, τα πλένετε πάλι και τα τρίβετε με τα δύο λεμόνια και αλάτι για να ασπρίσουν.
Κόβετε τα συκώτια στρογγυλά. Τα περιχύνετε με το κρασί και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και ρίγανη. Κάνετε σούβλες από λυγαριά ή μεταλλικές και περνάτε τα συκώτια εναλλάξ, τα σκεπάζετε με τις μπόλιες και από πάνω τυλίγετε με τα εντεράκια.
Τις βάζετε στο ταψί με το βούτυρο και λεμόνι. Σκεπάζετε με μπόλιες και ψήνετε σε μέτρια φωτιά στο φούρνο έως να ξεροψηθούν (περίπου 40 λεπτά).
Συνταγή: greekcook.gr