Συστατικά
2 κιλά αρνί, πλευρά και σπάλα
600 γρ. κρασί κόκκινο
1 κ.σ. αλάτι, ψιλό
8-10 κλ. δεντρολίβανο
3 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. αλάτι, χοντρό
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, αλάτι ψιλό, δεντρολίβανο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Τρυπάμε το κρέας με ένα μαχαίρι. Γεμίζουμε τις τρύπες με σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια και δεντρολίβανο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε χοντρό αλάτι και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού.
Μεταφέρουμε το κρέας πάνω σε σχάρα και αλείφουμε με το κρασί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Κάθε 15-20 λεπτά αλείφουμε το αρνί με το κρασί.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: akispetretzikis.com