ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αβρωνιές
1/2 ποτήρι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λεμόνι ή ξύδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αβρωνιές.
Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τις αβρωνιές και αφού μαραθούν λίγο τις καλύπτουμε με νερό.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε λεμόνι ή ξύδι (με ξύδι τρώγονται πιο ευχάριστα) και τις σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες.