ΥΛΙΚΑ
7 αγκινάρες
1 κιλό κουκιά
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι σκόρδα
2 λεμόνια
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα φύλλα τους και κρατάτε τα κεφάλια, τα οποία περνάτε με λίγο λεμόνι.
Αμέσως μετά τα ρίχνετε σε ένα μπολ που έχει μέσα νερό, αλεύρι, αλάτι και λεμόνι.
Καθαρίζετε τα κουκιά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα και ρίχνετε τις αγκινάρες.
Προσθέτετε τα κουκιά, τον άνηθο και 2 φλιτζάνια νερό.
Σιγοψήνετε το φαγητό για μια ώρα.
Ρίχνετε λεμόνι χτυπημένο με λίγο αλεύρι.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το ψήνετε 5 λεπτά ακόμη.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου Αλίκη Κανάκη
Πηγή: 52dim-irakl.ira.sch.gr