ΥΛΙΚΑ
12 γαρίδες
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα
1/4 φλιτζανιού τσαγιού ούζο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο, βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε τη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου
Γιάννης Φουκάκης
Πηγή: 52dim-irakl.ira.sch.gr