Υλικά
4 μερίδες σφυρίδα σε φέτες
1 κιλό φασολάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι κατά βούληση
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και το πλένουμε πολύ καλά με νερό. Το βάζουμε για 30′ σε αλάτι και ξύδι να μαριναριστεί. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα φασολάκια με το κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι και λάδι.
Υπολογίζουμε το χρόνο ώστε να έχουν μισοβράσει (περίπου 40 λεπτά), τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι, αφού το έχουμε ξεπλύνει καλά, και το περιχύνουμε με λίγο λάδι, ρίγανη και αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Ψήνουμε περίπου 30-45′ στο φούρνο.
Πηγή: athoniki-politeia.gr