Συστατικά
1 φλιτζάνι ξερό αρακά
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
8 μεγάλα φύλλα λάχανο
2 φλιτζάνια νερό
Τρόπος μαγειρέματος
1 Ανακάτεψε τον ξερό αρακά, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
2 Άφησε όλα τα υλικά σου να πάρουν μια βράση πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη γέμισή σου για 10 ακόμη λεπτά (μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς)
3 Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 180 οC
4 Ζεμάτισε τα φύλλα λάχανου σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά. Ιδανικά αντί να τα βουτήξεις στο καυτό νερό, μπορείς να τα βάλεις στον ατμό νερού που βράζει (ή ειδικού σκεύους) να μαλακώσουν
5 Γέμισε κάθε φύλλο με 3 κ.σ από τη γέμιση με τον ξερό αρακά και τύλιξέ το σε ρολάκια, όπως με τους λαχανοντολμάδες
6 Βάλε τα ρολάκια σου σε ένα πυρέξ, περίχυσε με το νερό και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
Πηγή: tlife.gr