Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι νερό (περίπου)
1 1/2 φλιτζάνι λάδι (περίπου) (για τη ζύμη και το άλειμμα των φύλλων)
Για τη γέμιση
1 κιλό σουσάμι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
κανελογαρύφαλλα σκόνη
Διαδικασία
Βήμα 1: Ζυμώνετε το αλεύρι με νερό, ως ένα ποτήρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και 1 – 2 κουταλιές λάδι και κάνετε μία ζύμη μαλακιά (όταν γίνει πολύ στεγνή η ζύμη, σπάζει το φύλλο).
Βήμα 2 : Την αφήνετε να σταθεί λίγη ώρα σκεπασμένη σε γωνία ζεστή.
Βήμα 3: Καβουρδίζετε το σουσάμι και αφού κρυώσει, το κοπανίζετε σε ξύλινο γουδί.
Βήμα 4: Το κοπανίζετε σε ξύλινο γουδί.
Βήμα 5: Το ανακατεύετε με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα.
Βήμα 6: Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες και την ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.
Βήμα 7: Ένα ένα φύλλο, το αλείφετε με λάδι, βάζετε στην άκρη ένα μέρος από το μίγμα σουσάμι – ζάχαρη – κανέλα, το απλώνετε κατά μήκος, τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το βάζετε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί.
Βήμα 8: Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, μέχρι να τελειώσουν.
Βήμα 9: Αλείφετε όλα τα ρολά με λάδι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο την πίτα για μισή ώρα ή τρία τέταρτα της ώρας.
Βήμα 10 : Βράζετε για 3 – 4 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα κανελογαρύφαλλα.
Βήμα 11: Όταν κρυώσει η πίτα, την περιχύνετε με το σιρόπι ζεστό και τη σκεπάζετε να το απορροφήσει όλο.
Πηγή: miam.gr