υλικά
1/2 κ. χοχλιοί (χοντρά σαλιγκάρια)
1/2 κ. μελιτζάνες τσακώνικες
5 μέτρια κολοκυθάκια
3 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ.σκόρδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ετοιμάζουμε τα σαλιγκάρια ως εξής: τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με νερό, ώστε να “ζωντανέψουν”.
Όσα δεν ξεμυτίσουν από το κέλυφος τα τσιμπάμε με μια βελόνα, να δούμε αν είναι ζωντανά και αν δεν κουνηθούν τα πετάμε.
Τα ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό 15΄ (από τη στιγμή που κοχλάζει) και τα ξεπλένουμε πάλι καλά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριους κύβους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό γιά 30′-45΄.
Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και στερούμε το κρεμμύδι γιά 5′.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε ανακατεύοντας γιά 5′-6′.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, τα κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες, τη ντομάτα, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και 1/2 φλ.τσ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40΄περίπου.
Προσθέτουμε τότε τον μαϊντανό και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 10΄, μέχρι να μείνουν με μια ωραία σάλτσα.
Πηγή: athinorama.gr